Cosulete cu legume

Printeaza

 

Ingrediente:Cosulete cu legume

  • două vinete
  • doi ardei graşi
  • un dovlecel
  • o ceapă
  • 300 g roşii
  • 300 g făină
  • 150 ml apă
  • 10 g drojdie
  • o lingură de lapte dulce
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • varză
  • mărar

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de coajă din loc în loc, se taie în felii mai groase, apoi în cubuleţe. Ardeii şi dovlecelul se taie în cubuleţe.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune într-un vas alături de legumele tăiate cubuleţe. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă şi se călesc legumele până când se înmoaie.

Se condimentează cu sare şi piper, se amestecă şi se lasă să se răcească. Intr-un castron se dizolvă drojdia, împreună cu laptele călduţ, apa şi o lingură de ulei de măsline.

Se adaugă o linguriţă de sare, se amestecă şi se toarnă totul peste făină. Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se servesc alături de o salată de varză cu mărar.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.