Cosulete cu salata de fasole si avocado
PrinteazaCosulete cu salata de fasole si avocado din: fasole, grepfrut, avocado, ardei, susan, sare, piper, melasa de rodie, lamaie, ulei, lipii.
- 250 g fasole roşie fiartă
- 1 grepfrut roz
- 1 avocado
- 1 ardei capia
- 2 linguriţe seminţe de susan negru
- sare
- piper
- 1 lingură melasă de rodie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 lipii libaneze
Mod de preparare:
Tai lipiile în 4, le ungi cu ulei de măsline şi le coci în forma pentru brioşe 5-10 minute. Astfel capătă forma unor coşuleţe. Amesteci într-un bol ardeiul mărunţit, avocado tăiat cubuleţe şi bucăţi de grepfrut roz.
Torni într-un borcan uleiul de măsline rămas, melasa de rodie, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. închizi ermetic capacul borcanului şi agiţi vasul până obţii un sos.
Torni sosul peste salata de fasole. Prăjeşti puţin seminţele de susan, într-o tigaie antiaderentă, fără să adaugi ulei şi având grijă să nu se ardă susanul.
Amesteci salata cu seminţele de susan şi o repartizezi în coşuleţele din lipii coapte.
Pofta buna!