Coşuleţe cu smochine
PrinteazaO reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos, faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce, cacao, scortisoara.
- 2 ouă
- 160 g zahăr tos
- 500 g făină
- 250 g unt
- un vârf de linguriţă cu sare
- două pliculeţe zahăr vanilat
- o linguriţă cu praf de copt
- o lămâie
- 200 g smochine uscate
- 300 ml vin alb dulce
- cacao
- scorţişoară
Mod de preparare:
Smochinele se pun într-un vas împreună cu vinul şi se fierb la foc mic până se înmoaie. Se scot din vin, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Untul moale se amestecă într-un bol împreună cu ouăle, zahărul tos, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de copt, coaja rasă şi sucul de lămâie. Se amestecă bine cu o furculiţă, se presară făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie pătrate egale, se lipesc colţurile astfel încât să aibă forma unor coşuleţe.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se înţeapă cu o furculiţă în mijloc, apoi în fiecare coşuleţ se pune câte o smochină. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Coşuleţe cu smochine
Pofta buna!