Coşuleţe cu smochine

Printeaza

O reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos, faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce, cacao, scortisoara.

Ingrediente:Coşuleţe cu smochine

  • 2 ouă
  • 160 g zahăr tos
  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • o linguriţă cu praf de copt
  • o lămâie
  • 200 g smochine uscate
  • 300 ml vin alb dulce
  • cacao
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Smochinele se pun într-un vas împreună cu vinul şi se fierb la foc mic până se înmoaie. Se scot din vin, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Untul moale se amestecă într-un bol împreună cu ouăle, zahărul tos, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de copt, coaja rasă şi sucul de lămâie. Se amestecă bine cu o fur­culiţă, se presară făina cer­nută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie pătrate egale, se lipesc colţurile astfel încât să aibă forma unor coşuleţe.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se înţeapă cu o furculiţă în mijloc, apoi în fiecare coşuleţ se pune câte o smochină. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

Coşuleţe cu smochine

Coşuleţe cu smochine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.