Cosulete cu spanac si branza

Printeaza

Cosulete cu spanac si branza din: unt, spanac, branza, smantana, marar, ulei, oua.

Ingrediente:

  • • 1 pachet de foi de plăcintă
  • • unt topit, pentru uns
  • • 400 g spanac congelat
  • • 1 ceapă tăiată mărunt
  • • 300 g brânză telemea
  • • 100 g smântână
  • • 1 ou+1 pentru uns
  • • 1 legătură de mărar (opţional)
  • • 4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Unge 4 foi de plăcintă cu unt pe ambele părţi şi suprapune-le. Decupează din ele pătrate de aceeaşi mărime, în aşa fel încât să încapă în formele de brioşe, dar să fie mult mai mari.

Procedează aşa până umpli cele 12 forme de brioşe. în fiecare formă pui 4 foi.

Căleşte ceapa în ulei până devine transparentă. Adaugă spanacul şi lasă-l până scade zeama.

Intr-un bol pune brânza sfărâmată, smântână şi 1 ou şi omogenizează. Adaugă spanacul, apoi mărarul tăiat mărunt şi sărează după gust.

Umple formele de brioşe cu umplutură şi strânge cele patru colţuri ale foilor deasupra. Unge cu ou bătut şi dă brioşele la cuptor pentru 20-25 de minute, până când foile s-au rumenit suficient.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.