Aperitive cu sos de vinete si lipii crocante din: vinete, usturoi, tahini, migdale, suc de lamaie, chimen, menta, ulei de masline, sare, piper, lipii, seminte de susan, seminte de mac. Ingrediente: 2 vinete 1 catel de usturoi, zdrobit 4 lingurite tahini 25 gr pudra de migdale sucul de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita pudra de […]
Cosulete de casa cu ciuperci
PrinteazaCosulete de casa cu ciuperci din: faina, unt, sare, lapte, ou, ciuperci, branza.
Aluatul:
- 250 g făină
- 200 g unt 82%
- 1 linguriţă sare
- 150 ml apă rece
- lapte şi ou (pentru uns)
Umplutura:
- 200 g ciuperci
- 100 g brânză de burduf
- seminţe de susan
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu apa şi sarea. Frământă până obţii un aluat nelipicios. Dă-l o oră la frigider.
Intinde aluatul, aşază în mijloc untul (să fie moale), împachetează untul în aluat şi întinde din nou. Pliază de câteva ori până se încorporează uniform untul.
Dă-l din nou la rece, 30 de minute.
Intre timp, toacă ciupercile şi căleşte-le până scade toată zeama. Sărează-le. Intinde aluatul, taie-1 pătrate, pune din compoziţia de ciuperci şi puţină brânză de burduf. Ridică colţurile.
Unge-le cu lapte şi ou, presară seminţe de susan şi coace-le până se rumenesc.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Aperitive cu branza si castraveti
Aperitive cu branza si castraveti din: castraveti, branza feta, chimen, ulei, ardei gras. Ingrediente: 4 castraveti mai groşi 200 g brânză feta o linguriţă seminţe de chimen o linguriţă ulei 1/2 ardei gras roşu boia Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi apoi se taie felii de 2-3 cm. Cu ajutorul unor […]