Cosulete de inghetata
PrinteazaCosulete de inghetata din: margarina, faina, otet, ulei, inghetata.
- 1 pachet cu margarină sau unt
- 11 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 ceşcuţă cu apă rece
- îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Intr-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi un praf de sare şi frământă bine.
Lasă aluatul să se odihnească, întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm şi adaugă una dintre cele trei părţi de margarină. Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute.
Aluatul răcit îl mai întinzi o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină. Iarăşi 30 de minute la rece, apoi repeţi operaţia cu ultima parte de margarină.
Intinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă.
Taie din ea cercuri şi aşază-le în forme neunse. Coace-le aproximativ 20 de minute. După ce s-au răcorit, umple-le din belşug cu îngheţată.
Cosulete de inghetata
Pofta buna!