Cosulete de inghetata

Printeaza

Cosulete de inghetata din: margarina, faina, otet, ulei, inghetata.

Ingrediente:Cosulete_de_inghetata

  • 1 pachet cu margarină sau unt
  • 11 linguri cu făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 ceşcuţă cu apă rece
  • îngheţată de vanilie

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Intr-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi un praf de sare şi frământă bine.

Lasă aluatul să se odihnească, întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm şi adaugă una dintre cele trei părţi de margarină. Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute.

Aluatul răcit îl mai întinzi o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină. Iarăşi 30 de minute la rece, apoi repeţi operaţia cu ultima parte de margarină.

Intinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă.

Taie din ea cercuri şi aşază-le în forme neunse. Coace-le aproximativ 20 de minute. După ce s-au răcorit, umple-le din belşug cu îngheţată.

Cosulete de inghetata

Cosulete_de_inghetata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.