Cosulete de pui umplute cu sunca
PrinteazaCosulete de pui umplute cu sunca din: piept de pui file, cascaval, sunca, bere, mustar, suc de rosii, usturoi, sare, piper, boia, ulei.
- 500 g piept de pui file
- 100 g cascaval
- 100 g sunca
- 250 ml bere
- 1 lingura mustar
- 3 linguri suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- boia dulce
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în felii ca pentru şniţele, înveleşti feliile de pui în folie şi le baţi uşor, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Ungi feliile cu muştar şi le presari cu sare, piper şi boia.
Pe fiecare bucată, pui şuncă şi caşcaval tăiate în cubuleţe, apoi prinzi marginile între ele, cu scobitori, formând coşuleţe.
Ungi cu ulei o formă termorezistentă, în care aşezi coşuleţeie şi, dacă doreşti, pui alături cartofi sau alte legume. Stropeşti coşuleţeie cu berea şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
După 40 de minute, scoţi vasul din cuptor şi stropeşti coşuleţeie cu usturoiul zdrobit amestecat cu 100 ml apă şi sucul de roşii.
Continui coacerea pentru încă 10 minute.
Pofta buna!