Cosulete delicioase cu legume

Printeaza

Cosulete delicioase cu legume din: faina, drojdie, zahar, ulei cu aroma de usturoi, apa, secara, ceapa verde, marar, patrunjel, ardei capia, condimente libaneze, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Cosulete_cu_legume

  • 300 g făină
  • 5 g drojdie
  • 3 g zahăr tos
  • 20 ml ulei cu aromă de usturoi
  • 180 ml apă
  • 75 g secară
  • o legătură ceapă verde
  • 3 fire mărar
  • 3 fire pătrunjel
  • un ardei capia
  • 4 g condimente libaneze
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Secara se spală, se pune la înmuiat în apă clocotită şi se fierbe în apă cu sare până se înmoaie.

Ceapa se spală, se toacă şi se căleşte puţin în uleiul simplu.

Se adaugă ardeiul tăiat rondele sau cuburi, mărar şi pătrunjel tocat şi condimentele libaneze.

Se călesc două minute, se adaugă secara, se ţin pe foc încă cinci minute, apoi se păstrează la cald.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul, jumătate de linguriţă cu sare, uleiul cu aromă de usturoi şi se frământă împreună cu făina până se obţine un aluat omogen nelipicios.

Se lasă să dospească la loc cald circa 30 de minute, se întinde într-o foaie subţire şi se decupează rondele cu un pahar mai mare.

Se înţeapă cu o furculiţă, se aşază în forme de tarte presărate cu făină, se coc la foc mediu până devin aurii, se scot din forme, se umplu cu amestecul de legume şi se servesc imediat alături de salată.

 

Cosulete delicioase cu legume

Cosulete_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.