Coşuleţe din foitaj cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa din cosulete din foitaj cu legume din: foitaj, faina alba, dovlecei, sparanghel, morcovi, cartofi, anghinare, ceapa verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, emmentaler, ceapa verde, sare si piper.
pentru coşuleţe:
- 250 g foitaj
- 30 g faină albă
pentru legume:
- 120 g dovlecei (zucchini)
- 100 g sparanghel
- 150 g morcovi
- 1 50 g cartofi
- 100 g anghinare
- 80 g ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 80 g Emmentaler
- 4-5 fire civetă (sau ceapă verde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune aluatul pe planşeta presărată cu făină, presară pu¬ţină făină peste el şi întinde o foaie cu grosimea de circa 3-4 mm.
Decupează din el mai multe cercuri cu diametrul de circa 15 cm. îmbracă interiorul unor forme metalice rotunde cu diametrul de circa 12-13 cm cu cercurile de aluat, presându-l uşor pe margini. Presară aluatul cu puţină sare.
Inţeapă aluatul cu o furculiţă pentru ca acesta să nu se ridice în timpul coptului. Coace coşuleţele astfel obţinute 12 minute la 190° C.
Curăţă şi taie legumele: dovleceii rondele, morcovii şi cartofii triunghiuri sau semicercuri groase de 0,5 cm.
Taie rondele sparanghelul, păstrând vârfurile întregi şi curăţă usturoiul.
Ceapa verde taie-o rondele. Taie felii anghinarea curăţată. Pune toate legumele în apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-le 3 minute. Scurge-le şi aruncă usturoiul.
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele timp de 3 minute. Pune sare şi piper, după gust, şi presară civeta tocată.
Adaugă Emmentaler tăiat cubuleţe şi amestecă. Umple coşuleţele cu compoziţia obţinută şi serveşte-le imediat.
Coşuleţe din foitaj cu legume
Pofta buna!