Cosulete cu inghetata

Printeaza

O reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 90 g zahar praf
  • 300 ml lapte
  • 250 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta

cosulete de ciocolata:

  • 100 g ciocolata negara

 

Mod de preparare:

Bateti intr-un castron mai mare oul cu galbenusurile pana cand obtineti o compozitie albicioasa, cremoasa. Incalziti laptele si turnati-l treptat in compozitia cu oua amestecand incontinuu.

Dupa ce ati adaugat tot laptele, puneti vasul la bain-marie si continuati sa bateti amestecul pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Nu lasati compozitia sa fiarba. Rupeti ciocolata in bucatele si adaugati-le in amestecul cu oua, cat este cald inca.

Amestecat bine pana cand ciocolata se topeste, apoi lasati amestecul la racit si cand este rece adaugati frisca batuta. Puneti amestecul la congelator si amestecati bine la fiecare ora, pentru a nu se forma ace de gheata.

Pentru a prepara cosuletele, topiti ciocolata si apoi puneti-o intr-un pos de ornat torturi.

Acoperiti cu folie exteriorul a 12 castronase egale, rasturnate cu gura in jos si faceti cu posul o retea de linii intretaiate pe toata suprafata castronului. Lasati ciocolata sa se intareasca, apoi scoateti cu grija folia si puneti cate un cosulet pe o farfuri tinuta la rece.

Umpleti cosuletul cu inghetata si acoperiti inghetata cu alt cosulet.

Cosulete cu inghetata

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Parca as avea pofta de o inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.