Cosulete cu inghetata
PrinteazaO reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf, lapte, ciocolata neagra si frisca.
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 90 g zahar praf
- 300 ml lapte
- 250 g ciocolata neagra
- 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta
cosulete de ciocolata:
- 100 g ciocolata negara
Mod de preparare:
Bateti intr-un castron mai mare oul cu galbenusurile pana cand obtineti o compozitie albicioasa, cremoasa. Incalziti laptele si turnati-l treptat in compozitia cu oua amestecand incontinuu.
Dupa ce ati adaugat tot laptele, puneti vasul la bain-marie si continuati sa bateti amestecul pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Nu lasati compozitia sa fiarba. Rupeti ciocolata in bucatele si adaugati-le in amestecul cu oua, cat este cald inca.
Amestecat bine pana cand ciocolata se topeste, apoi lasati amestecul la racit si cand este rece adaugati frisca batuta. Puneti amestecul la congelator si amestecati bine la fiecare ora, pentru a nu se forma ace de gheata.
Pentru a prepara cosuletele, topiti ciocolata si apoi puneti-o intr-un pos de ornat torturi.
Acoperiti cu folie exteriorul a 12 castronase egale, rasturnate cu gura in jos si faceti cu posul o retea de linii intretaiate pe toata suprafata castronului. Lasati ciocolata sa se intareasca, apoi scoateti cu grija folia si puneti cate un cosulet pe o farfuri tinuta la rece.
Umpleti cosuletul cu inghetata si acoperiti inghetata cu alt cosulet.
Cosulete cu inghetata
Pofta buna!
Parca as avea pofta de o inghetata