Cosulete cu legume si ananas

Printeaza

Cosulete cu legume si ananas din: faina, unt, apa, sare, morcovi, rădăcină de pătrunjel, telina, mazare, cartofi, rămurele de oregano, ananas din compot, măr, coriandru, maioneză fără ou, sare, piper.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 60 ml apă
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 3-4 linguri mazăre din conservă
  • 1 cartof mic
  • 3-4 rămurele de oregano
  • 200 g ananas din compot
  • 1 măr
  • sare
  • piper
  • coriandru fin măci­nat
  • 100 g maioneză fără ou

 

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina, adaugi sarea, untul rece tăiat în cubuleţe şi apa rece, apoi frămânţi până omogenizezi aluatul, îmbraci aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în fri­gider pentru aproximativ 1 oră.

Il întinzi apoi pe masa de lucru presărată cu făină şi tai bucăţi pe care le foloseşti pentru a tapeta formele pentru tarte sau brioşe.

Inţepi aluatul pe bază, din loc în loc. Coci aluatul 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele şi le fierbi în apă uşor sărată.

Când s-au răcit, le tai în cubuleţe şi le amesteci împreună cu maioneza, ananasul scurs şi mărunţit şi mărul decojit, tăiat în cubuleţe.

Sărezi salata şi o condi­mentezi cu coriandru şi piper după gust.

Umpli coşuleţele de aluat cu salată de legume şi fructe şi decorezi cu figurine din morcov fiert: steluţe şi brăduţi.

Le oferi spre consum reci, din frigider.

 

Cosulete cu legume si ananas

Cosulete_cu_legume_si_ananas

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.