Cosulete cu legume si ananas
PrinteazaCosulete cu legume si ananas din: faina, unt, apa, sare, morcovi, rădăcină de pătrunjel, telina, mazare, cartofi, rămurele de oregano, ananas din compot, măr, coriandru, maioneză fără ou, sare, piper.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 60 ml apă
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 3-4 linguri mazăre din conservă
- 1 cartof mic
- 3-4 rămurele de oregano
- 200 g ananas din compot
- 1 măr
- sare
- piper
- coriandru fin măcinat
- 100 g maioneză fără ou
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina, adaugi sarea, untul rece tăiat în cubuleţe şi apa rece, apoi frămânţi până omogenizezi aluatul, îmbraci aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru aproximativ 1 oră.
Il întinzi apoi pe masa de lucru presărată cu făină şi tai bucăţi pe care le foloseşti pentru a tapeta formele pentru tarte sau brioşe.
Inţepi aluatul pe bază, din loc în loc. Coci aluatul 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele şi le fierbi în apă uşor sărată.
Când s-au răcit, le tai în cubuleţe şi le amesteci împreună cu maioneza, ananasul scurs şi mărunţit şi mărul decojit, tăiat în cubuleţe.
Sărezi salata şi o condimentezi cu coriandru şi piper după gust.
Umpli coşuleţele de aluat cu salată de legume şi fructe şi decorezi cu figurine din morcov fiert: steluţe şi brăduţi.
Le oferi spre consum reci, din frigider.
Cosulete cu legume si ananas
Pofta buna!