Cosulete cu legume si smantana

Printeaza

Cosulete cu legume si smantana din: faina, unt, oua, lapte, morcovi, dovlecel, telina, ceapa verde, sare, piper, smantana, cascaval.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri cu lapte

Pentru umplutura:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 125 g ţelină
  • 1/2 legătură de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână
  • 200 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu un vârf de sare şi adaugă bucăţele de unt rece, un ou şi lapte.

Frământă bine aluatul, modelează o bilă, înfăşoar-o în folie alimentară şi las-o la rece o jumătate de oră.

Curăţă legumele şi taie cubuleţe morcovii, dovlecelul şi ţelina, iar ceapa verde în rondele.

Opăreşte legumele în apă cu sare cam trei minute, apoi trece-le printr-un jet de apă rece. Lasă-le la scurs.

Pe planşeta tapetată cu făină, întinde o foaie de aluat, din care tai zece cercuri.

Aşază-le în forme mici de tartă şi înţeapă-le cu o furculiţă din loc în loc. Intre timp, încinge cuptorul la 200°C.

Bate ouăle cu smântână şi caşcaval şi adaugă sare şi piper.

Pune cantităţi egale de legume în toate formele de tartă şi toarnă compoziţia de ouă.

Dă tartele la cuptor pentru 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.