Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

Printeaza

O reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare.

Ingrediente:Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

  • 200 g parmezan ras

pentru sosul de parmezan:

  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 ml smântână
  • 50 ml lapte
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare,
  • piper

pentru legume:

  • 2 anghinare
  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazăre păstăi
  • 100 g mazăre boabe (conservă)
  • 100 g fasole păstăi (conservă)

 

Mod de preparare:

Curăţă, spală şi fierbe separat, al dente, toate legumele în apă clocotită cu un praf de sare, apoi lasă-le să se răcească. Intr-o tigaie încinsă presară parmezan şi, când începe să se topească şi să formeze o crustă, întoarce-l şi pe partea cealalt.

Lasă-l câteva secunde, apoi scoate-l şi aşază-l pe un castronel cu gura în jos ca să ia formă de coşuleţ.

Pune toate ingredientele pentru sos într-o cratiţă la bain-marie, la foc mediu, şi amestecă totul cu telul, până când obţii un amestec omogen.

Taie în două sparanghelul şi păstăile bine spălate. încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei şi căleşte ceapa tocată, apoi adaugă sparanghelul şi păstăile şi sotează-le câteva minute la foc iute.

Pune sare şi piper, după gust. După ce coşuleţele de parmezan s-au întărit, umple-le cu grijă cu legumele sotate. Pune sos de parmezan călduţ pe farfurii individuale şi aşază deasupra coşuleţele.

Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.