Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan
PrinteazaO reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare.
- 200 g parmezan ras
pentru sosul de parmezan:
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri parmezan ras
- 50 ml smântână
- 50 ml lapte
- 30 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare,
- piper
pentru legume:
- 2 anghinare
- 10 fire de sparanghel
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 200 g fasole verde
- 200 g mazăre păstăi
- 100 g mazăre boabe (conservă)
- 100 g fasole păstăi (conservă)
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi fierbe separat, al dente, toate legumele în apă clocotită cu un praf de sare, apoi lasă-le să se răcească. Intr-o tigaie încinsă presară parmezan şi, când începe să se topească şi să formeze o crustă, întoarce-l şi pe partea cealalt.
Lasă-l câteva secunde, apoi scoate-l şi aşază-l pe un castronel cu gura în jos ca să ia formă de coşuleţ.
Pune toate ingredientele pentru sos într-o cratiţă la bain-marie, la foc mediu, şi amestecă totul cu telul, până când obţii un amestec omogen.
Taie în două sparanghelul şi păstăile bine spălate. încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei şi căleşte ceapa tocată, apoi adaugă sparanghelul şi păstăile şi sotează-le câteva minute la foc iute.
Pune sare şi piper, după gust. După ce coşuleţele de parmezan s-au întărit, umple-le cu grijă cu legumele sotate. Pune sos de parmezan călduţ pe farfurii individuale şi aşază deasupra coşuleţele.
Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan
Pofta buna!