Cosulete cu legume

Printeaza

Cosulete cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina, sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare, ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si tarhon.

 

Ingrediente:

aluat

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri de lapte sau iaurt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • sare

umplutura:

  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina mijlocie
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 legatura marar
  • 100 g mazare fina
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • condimente: cate un varf de cutit din: chimen, anason, tarhon si maghiran

garnitura:

  • 5 rosii potrivite
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita tarhon tocat fin

 

Mod de preparare:

Cosulete cu legume: Baţi bine ouăle întregi şi torni uleiul treptat. Pui sarea, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, iaurtul sau laptele şi continui să amesteci. Presari făina în ploaie şi frămânţi bine până obţii un aluat potrivit, pe care îl dai la rece pen­tru 1/2 oră.

Intinzi aluatul în strat de 1/2 cm si tai bucăţi din aluat cu care îmbraci formele de tarte unse cu ulei.

Coci coşuleţele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.

Pregăteşti umplutura:

Cureţi şi pui la fiert morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul, mazărea, le scurgi bine şi le iaşi la răcit. Fierbi separat cartofii între­gi. După ce s-au răcit, tai cartofii cubuleţe.

Intr-un castron amesteci legumele cu uleiul de măsline, mărarul tocat fin, zeama de lămâ­ie şi condimentele. Cu amestecul obţinut umpli toate coşuleţele.

Pregăteşti garnitura:

Tai roşiile în 2, le aşezi într-o tavă, le stropeşti cu uleiul de măsline şi le coci în cuptor, pre­sărate cu tarhon. Sunt delicioa­se şi fără această garnitură.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Cocktail Hugo cu aroma de măr și scorțișoară

din: prosecco, sirop de mar, suc de lamaie, frunze de menta, gheata, scortisoara. Acest cocktail adaugă o notă revigorantă și un iz subtil de măr și scorțișoară în clasicul cocktail Hugo. Cu o bază de prosecco și frunze de mentă, este perfect pentru a-ți răcori ziua de […]

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • cosulete cu legume
  • acresj5o

2 comentarii

  1. ft interesante la aperitiv

  2. Ai un plus de la mine :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.