Cosulete cu nuca si dulceata de caise

Printeaza

Cosulete cu nuca si dulceata de caise din: faina, untura, smantana, lapte, zahar, bicarbonat, dulceata, nuca.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 1 cană untură
  • 5 gălbenuşuri
  • 5 linguri smântână
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă bicarbonat stins
  • untură, pentru uns formele
  • zahăr pudră, pentru decor

Pentru umplutură:

  • 1 borcan dulceaţă de caise
  • 5 albuşuri
  • 8 linguri zahăr
  • 300-350 g nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare Cosulete cu nuca si dulceata de caise:

Omogenizezi toate ingredientele pentru aluat şi îl laşi o oră la odihnit.

Ungi formele de minitarte şi întinzi aluat în fiecare dintre ele, având grijă ca să fie distribuit în mod egal în interiorul fiecăreia.

Separat, prepari crema. Albuşurile le baţi spumă cu zahărul, apoi adaugi nuca, esenţa şi coaja de lămâie.

Pui în fiecare coşuleţ câte o linguriţă de dulceaţă, apoi cremă până când umpli formele.

Le aşezi într-o tavă de aragaz şi le ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor crema.

Repeţi operaţiunea până când termini aluatul şi crema.

Le laşi la răcit, apoi le presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.