Cosulete cu nuci caramelizate si rom

Printeaza

Cosulete cu nuci caramelizate si rom din: apa, oua, margarina, zahar, smantana, faina, nuci, zahar zahar vanilat, rom.

Cosulete_cu_nuci_caramelizate_si_rom

Ingrediente:

  • 2 linguri apă
  • 2 ouă
  • 150 g margarină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură smântână
  • făină cât cuprinde (cca 200 g)

Pentru umplutură:

  • 18 linguri nuci sfărâmate
  • 16 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g margarină
  • 3-4 picături de rom

 

 

Mod de preparare:

Baţi margarina cu zahărul, adaugi 1 ou şi smântâna, amesteci, apoi presari făina.

Frămânţi aluatul şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Faci turtiţe din aluatul pregătit, conform di­ametrului formelor pentru brioşe şi cât mai subţiri.

Le aşezi în formele unse şi le lipeşti de margini.

Pui formele la cuptor, la foc potrivit, până la rume­nire. Le laşi să se răcească, apoi le scoţi din forme.

Caramelizezi 16 linguri zahăr şi zahărul vanilat adaugi 100 g margarină şi amesteci încontinuu.

Nucile, prăjite şi sfărâmate, le adaugi în caramel, după care pui romul şi amesteci.

Cu această compoziţie umpli coşuleţele şi le laşi până a doua zi. Poţi să le ornezi şi cu fructe.

Cosulete cu nuci caramelizate si rom

Cosulete_cu_nuci_caramelizate_si_rom

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Cosulete cu mere

Cosulete cu mere din: faina, apa, ulei, sare, unt, mere, gris, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 1 linguriţă ulei sare 200 g unt 8 mere 2 linguriţe griş 1 linguriţă scorţişoară zahăr pudră pentru decor   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi cotor, le tai în felii groase şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.