Cosulete cu mere din: faina, apa, ulei, sare, unt, mere, gris, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 1 linguriţă ulei sare 200 g unt 8 mere 2 linguriţe griş 1 linguriţă scorţişoară zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi cotor, le tai în felii groase şi […]
Cosulete cu nuci caramelizate si rom
PrinteazaCosulete cu nuci caramelizate si rom din: apa, oua, margarina, zahar, smantana, faina, nuci, zahar zahar vanilat, rom.
Ingrediente:
- 2 linguri apă
- 2 ouă
- 150 g margarină
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură smântână
- făină cât cuprinde (cca 200 g)
Pentru umplutură:
- 18 linguri nuci sfărâmate
- 16 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g margarină
- 3-4 picături de rom
Mod de preparare:
Baţi margarina cu zahărul, adaugi 1 ou şi smântâna, amesteci, apoi presari făina.
Frămânţi aluatul şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Faci turtiţe din aluatul pregătit, conform diametrului formelor pentru brioşe şi cât mai subţiri.
Le aşezi în formele unse şi le lipeşti de margini.
Pui formele la cuptor, la foc potrivit, până la rumenire. Le laşi să se răcească, apoi le scoţi din forme.
Caramelizezi 16 linguri zahăr şi zahărul vanilat adaugi 100 g margarină şi amesteci încontinuu.
Nucile, prăjite şi sfărâmate, le adaugi în caramel, după care pui romul şi amesteci.
Cu această compoziţie umpli coşuleţele şi le laşi până a doua zi. Poţi să le ornezi şi cu fructe.
Cosulete cu nuci caramelizate si rom
Pofta buna!
poate iti place si:
Cosulete cu mere
Pofta buna!