Cosulete de oua

Printeaza

Cosulete de oua din: oua, branza, ulei, smantana, lamaie, ardei, ridichi, salata, patrunjel, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Cosulete_de_oua

  • 8 ouă
  • 100 g brânză de vacă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri smântână
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • ardei roşu şi galben
  • ridichi de lună
  • salată verde
  • frunze de pătrunjel verde
  • câteva fire de cepşoară

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle, se sparge coaja şi se pun în apă rece, apoi se curăţă. Din partea mai lată se taie puţin, cât să stea coşuleţele, iar din partea de sus se taie un capac de cca 2 cm.

Se scobesc cu grijă gălbenuşurile, se sfărâmă cu furculiţa, apoi se adaugă brânza de vacă, uleiul şi smântână. Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi se amestecă, se umplu ouăle.

Din cepşoară se pun mânere la coşuleţe, din frunzele de pătrunjel se pune verdeaţă de jur împrejur, iar din ardei se pun flori în coşuleţe. Se aranjează pe platouri decorate cu salată verde si ridichi.

Cosulete de oua

Cosulete_de_oua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.