Cosulete de oua
PrinteazaCosulete de oua din: oua, branza, ulei, smantana, lamaie, ardei, ridichi, salata, patrunjel, ceapa, sare, piper.
- 8 ouă
- 100 g brânză de vacă
- 4 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri smântână
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Pentru decor:
- ardei roşu şi galben
- ridichi de lună
- salată verde
- frunze de pătrunjel verde
- câteva fire de cepşoară
Mod de preparare:
Se fierb ouăle, se sparge coaja şi se pun în apă rece, apoi se curăţă. Din partea mai lată se taie puţin, cât să stea coşuleţele, iar din partea de sus se taie un capac de cca 2 cm.
Se scobesc cu grijă gălbenuşurile, se sfărâmă cu furculiţa, apoi se adaugă brânza de vacă, uleiul şi smântână. Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi se amestecă, se umplu ouăle.
Din cepşoară se pun mânere la coşuleţe, din frunzele de pătrunjel se pune verdeaţă de jur împrejur, iar din ardei se pun flori în coşuleţe. Se aranjează pe platouri decorate cu salată verde si ridichi.
Cosulete de oua
Pofta buna!