Cosulete cu praz
PrinteazaO reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus.
- 2 fire de praz
- 200 g smantana
- 100 g cascaval
- 2 oua
- 1 legatura de patrunjel
- ulei
- sare
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 2 linguri cu iaurt gros
- 2 linguri cu apa calduta
- 1 galbenus
- sare
Mod de preparare:
Amesteca bine faina cu untul taiat cubulete si un praf de sare. Adauga iaurtul, galbenusul si apa calduta. Framanta aluatul pana devine omogen, da-l la rece pentru cel putin 20 de minute. Curata prazul si taie-l in felii subtiri.
Incinge putin ulei si caleste prazul pana se inmoaie, apoi ia vasul de pe foc si lasa sa se racoreasca. Bate ouale cu smantana, adauga cascavalul patrunjelul tocat şi puţină sare. în acest amestec, adaugă prazul.
Intinde aluatul şi aşază-l în forme mici de tarte sau de brioşe unse cu unt. Umple fiecare formă cu amestecul preparat. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cosulete cu praz
Pofta buna!