Cosulete cu rosii

Printeaza

4 vinete potrivite se coc la flacăra aragazului, întorcându-le pe toate părţile.

După ce sunt bine coapte se îndepărtează coaja neagră, se taie cotorul şi vinetele se pun pe un suport de lemn ca să se scurgă.

Cât sunt calde se toacă bine cu un satâr de lemn.

Se pun imediat într-un castron şi se amestecă cu ulei turnat puţin câte puţin. Intră cam 1/4  ulei.

Amestecăm bine, bine, până ce vinetele se albesc.

O ceapă curăţată se toacă mărunt şi se amestecă in salată, adăugându-se puţin ulei dacă mai este cazul.

Coşuleţele de roşii se pregătesc astfel: 8-10 roşii se scobesc uşor cu linguriţa, se presară cu puţină sare şi se aşază cu gura în jos ca să se scurgă bine de zeamă.

Numa după ce s-au scurs bine le umplem cu salata de vinete. Pe post de „mâner” va fi o fâşie de ardei gras.

O frunzuliţă de pătrunjel completează de minune decorul apetisan telor cosulete!

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cosulete de rosii cu busuioc

Cosulete de rosii cu busuioc

05Cosulete de rosii cu busuioc din: faina, margarina, otet, unt, zahar, busuioc, parmezan, rosii. Ingrediente: 340 g făină 250 g margarină 100 ml apă 1 lingură cu oţet 1 lingură cu unt Pentru umplutura: 100 g zahăr brun 1 linguriţă cu busuioc tocat parmezan ras roşii cherry   Mod de preparare: Amestecă bine ingredientele, frământă […]

Cosulete_cu_rosii_si_alune

Cosulete cu rosii si alune

Cosulete cu rosii si alune din: faina, margarina, otet, unt, zahar, busuioc, parmezan, rosii. Ingrediente: 340 g făină 250 g margarină 100 ml apă 1 lingură cu oţet 1 lingură cu unt Pentru umplutura: 100 g zahăr brun 1 linguriţă cu busuioc tocat parmezan ras roşii cherry   Mod de preparare: Amestecă bine ingredientele, frământă […]

 

Cosulete de rosii cu busuioc

Coşuleţe de roşii cu ouă

O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un căpăcel. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.