Cosulete umplute cu ciuperci
PrinteazaCosulete umplute cu ciuperci din: faina, unt, sare, zahar, praf de copt, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, rozmarin, cascaval, maioneza, malsine, marar, margarina.
- 120 g făină
- 75 g unt
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă rozmarin măcinat
- 120 g caşcaval afumat
- 200 g maioneză
- câteva măsline negre
- 12 rosii cherry
- mărar proaspăt
- margarină pentru uns tava
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu untul moale, sarea, zahărul şi praful de copt. Frămânţi cu degetele, până obţii un aluat omogen, pe care îl înveleşti în folie şi îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
Il împărţi în 12 bucăţi pe care le întinzi sub formă de disc subţire pe masa presărată cu făină şi tapetezi cu ele golurile tăvii pentru brioşe, în prealabil unsă cu margarină.
Coci coşuleţele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 1/4 oră, până se rumenesc uşor. Fierbi ciupercile 20 de minute, în apă cu sare.
Le scurgi şi le tai în cubuleţe. Căleşti în unt topit ceapa tăiată mărunt, până devine lucioasă.
Adaugi ciupercile şi le căleşti împreună încă 3 minute. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o condimentezi.
Razi fin caşcavalul şi îl amesteci împreună cu maioneza şi condimentele. în flecare coşuleţ repartizezi o lingură de ciuperci şi acoperi cu maioneză.
Ornezi cu buburuze de roşii şi măsline şi cu fire de mărar verde.
Cosulete umplute cu ciuperci
Pofta buna!