Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Printeaza

Cosulete umplute cu salata de icre si rodie din: foitaj, icre, gris, lapte, lamaie, apa minerala, ceapa, ulei, seminte de rodie, negrilica, marar.

Ingrediente:Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

  • 400 g aluat de foitaj
  • 50 g icre de peşte
  • 50 g griş fiert cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri apă minerală
  • 1 ceapă mică
  • 300 ml ulei
  • seminţe de rodie
  • negrilică
  • mărar

 

Mod de preparare:

Pregăteşti coşuleţete aşa:

Aluatul de foitaj îl întinzi pe masa de lucru şi decupezi cerculeţe de două dimensiuni diferite, unul mai mic si unul mai mare.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt pui primul cerculeţ de mărime mai mare, deasupra cel mai mic, ungi cu puţin lapte amestecat cu gălbenuş şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 25 de minute.

Pregăteşti salata de icre aşa:

Pui icrele într-un vas pe abur şi le laşi câteva minute, până le simţi fierbinţi, amestecând în ele în acest timp. Icrele calde se sparg mai uşor. Pui icrele peste grisul fiert, cu puţin suc de lămâie şi cu o lingură de lemn freci bine totul, astfel încât să se spargă din icre.

Incepi să adaugi încet ulei, în fir subţire, amestecând continuu, exact ca la maioneză.

Pui ulei până când compoziţia devine foarte consistentă. Stropeşti atunci cu 1 lingură de apă minerală şi continui să torni ulei până „maioneza”devine iar consistentă.

La final condimentezi cu sare, piper, adaugi ceapa tocată cât mai fin şi torni sucul de lămâie. Umpli fiecare cosulet cu salată de icre şi decorezi cu seminţe de rodie, negrilică şi marar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.