Cotlet de berbecut cu cartofi aerati
PrinteazaO reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut, cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline, ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper.
- 4 portii de cotlet de berbecut cu os
- 6 cartofi
- 6 hasme
- 6 ciuperci champignon
- cate 300 ml zeama din carne de berbecut si de vitel
- 300 ml de vin de desert
- 75 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- ulei vegetal
- pasta de rosii
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Cartofii curatati se taie rondele cu diamentrul de 3 cm si grosimea de 3 mm, se spala si se lasa sa se scurga apa. Apoi se baga in uleiul incins pana la temperatura de 130C, se tin pana se umfla, insa nu se lasa sa-si schimba culoarea, ci se pun imediat in ulei infierbantat pana la 180C.
La schimbarea brusca de temperatura, cartofii devin aerati si capata o culoare de maro-aurie.
Hasma si ciupercile taiate marunt se prajesc in ulei de masline, intr-o tigaie cu fundul gros, la foc mediu.
Cand acestea se rumenesc, se adauga pasta de rosii si toata zeama. Se fierbe sosul pana se evapora pe jumatate, se adauga vin si se mai fierbe o data pana scade pe jumatate.
Se mixeaza. Se pune sare, piper, se adauga untul taiat bucatele.
Carnea se prajeste pe grill (sau in tigaie) si se serveste impreuna cu sosul si cartofii.
Cotlet de berbecut cu cartofi aerati
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cotlet de berbecut