Cotlet cu bere si legume
PrinteazaCotlet cu bere si legume din: cotlet de porc, bere, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ulei, otet balsamic, pasta de rosii, sare, foaie de dafin, rozmarin, chimen, ienibahar, boia.
Ingrediente:
- o bucată cotlet de porc de 1,5-2 kg
- o sticlă bere neagră
- 1-2 cepe mari
- 2 morcovi
- puţină ţelină
- câţiva căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 3 linguri oţet balsamic
- 3 linguri pastă de roşii
- o linguriţă sare mare
- o foaie dafin
- puţin rozmarin
- chimen
- 2-3 boabe ienibahar
- boia de ardei
Mod de preparare | Restaurantedelux.ro:
In mojar pui la pisat sarea mare, ienibaharul, piperul boabe, chime-nul, boiaua. Le pisezi, apoi adaugi
usturoiul şi oţetul balsamic.
Obţii o pastă cu care vei unge carnea. Acoperi cu o folie şi dai la frigider 1 -2 ore.
Cât stă carnea la rece, cureţi legumele, le speli şi ie tai bucăţi. Intr-o oală mai adâncă pui la prăjit carnea, cât să prindă culoare, apoi scoţi cotletul, adaugi legumele şi le căleşti puţin, cât să-şi schimbe culoarea.
Aşezi deasupra legumelor carnea, adaugi berea, pasta de roşii, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă încet, cam 2 ore, verificând din când în când.
Scoţi apoi carnea şi, când se mai răceşte puţin, o tai felii groase. Pasezi legumele cu blenderul, să obţii un sos ca o smântână şi potriveşti gustul.
Serveşti carnea feliată cu sos deasupra, alături de o garnitură.
Pofta buna!