Cotlete de porc la cuptor din: pesmet, cotlete de porc, sare, piper, faina, oua, varza, sos iute, ceapa verde. Ingrediente: 1½ ceasca pesmet 4 cotlete de porc 1½ linguriță sare ¾ linguriță piper alb ¼ ceasca faina 2 ouă 2 cesti varza tocata 2 linguri de sos iute ¼ ceasca ceapă verde tocata Mod de […]
Cotlet cu cimbru, rosii si vinete
PrinteazaCotlet cu cimbru, rosii si vinete din: cimbru, pătrunjel, vinete, ulei de măsline, sare, piper, rosii, cotlete de porc, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 1/2 legătură cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 vinete
- 4 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 250 g roşii
- 4 cotlete de porc (de cca 200 g)
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă verdeţurile şi se toacă separat. Se pun deoparte, pentru ornat, 2 linguri de pătrunjel tocat.
Se spală, se curăţă, se şterg şi se taie cuburi vinetele.
Vinetele se prăjesc în 2 linguri de ulei, cca 5 min. Se sărează şi se piperează.
Se adaugă roşiile tăiate bucăţi şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Se adaugă pătrunjelul şi se potriveşte de sare şi piper.
Se spală, se şterge şi se piperează carnea. Se prăjeşte în ulei de măsline 5 min. pe fiecare parte.
După ce se întorc, se presară cimbru şi coajă de lămâie. Cotletele se aranjează pe farfurii alături de vinete şi se presară deasupra pătrunjel tocat. Se servesc cu pâine albă baghetă.
Cotlet cu cimbru, rosii si vinete
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete in crusta
Cotlete in crusta din: cotlete de miel, ardei, vanata, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano, cimbru.Cotlete in crusta din: cotlete de miel, ardei, vanata, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano, cimbru Ingrediente: cotlete de miel 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 2 căţei de usturoi 4 linguri […]
Pofta buna!