Cotlet cu carnati
PrinteazaCotlet cu carnati din: cotlet, slanina, carnati afumati de casa, smantana, ceapa, patrunjel, ulei, vegeta.
- 600 g cotlet (dezosat)
- 80 g slănină
- 1-2 fire cârnati afumaţi de casă
- 200 ml smântână
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei
- vegeta
Mod de preparare:
Se taie felii subţiri cotletul, se condimentează cu vegeta şi se prăjeşte în trei linguri de ulei, la foc iute. Se scot apoi feliile din cratiţă şi se pun deoparte la rece, cel puţin o oră. In acest timp, se taie cuburi slănina, se prăjeşte, apoi se scoate cu lingura cu găuri.
In grăsimea rămasă se călesc cepele tăiate mărunt. Se taie rondele cârnatul şi se adaugă în cratiţă. După ce s-au rumenit uşor, se adaugă slănina şi o legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt. Se toarnă smântână, se pun feliile de cotlet şi se lasă pe foc să clocotească 3-4 minute.
Preparatul se serveşte cu garnitură de cartofi natur.
Pofta buna!