Cotlet cu piersici

Printeaza

Cotlet cu piersici din: cotlete, otet, lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar, spanac.

Ingrediente:Cotlet cu piersici

  • 4 cotlete mari fără os
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri zeamă de lime
  • 3 linguriţe cimbru proaspăt, tocat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 4 piersici mari, decojite, tăiate în jumătăţi (scoateţi sâmburii)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • 4 căni frunze grase de spanac

 

Mod de preparare:

Bateţi uşor carnea. Amestecaţi 2 linguri oţet, zeama de lime, cimbrul, sarea şi piperul. Păstraţi 2 linguri de amestec, turnaţi restul peste carne, într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.

Amestecaţi bine carnea cu marinada, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider 1 oră. Din când în când, mai răsuciţi carnea, să se acopere bine cu marinata.

Puneţi jumătăţile de piersici pe o tavă, cu partea tăiată în sus, stropiţi cu restul de oţet.

Scoateţi carnea din friger, lăsaţi-o 10-15 min, apoi frigeţi-o pe grătar. Puneţi şi piersicile la fript (să nu fie jarul foarte puternic), cu partea tăiată în jos, şi lăsaţi-le cca 4 minute.

Intoarceţi-le, presăraţi puţin zahar pe fiecare şi mai lăsaţi-le încă 2 minute.

Opăriţi spanacul cât să se înmoaie puţin frunzele. Stropiţi-l cu marinata pastrată şi amestecaţi uşor. Serviţi fripturile cu piersici, pe pat de spanac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.