Cotlet cu piersici
PrinteazaCotlet cu piersici din: cotlete, otet, lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar, spanac.
- 4 cotlete mari fără os
- 4 linguri oţet balsamic
- 2 linguri zeamă de lime
- 3 linguriţe cimbru proaspăt, tocat
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 4 piersici mari, decojite, tăiate în jumătăţi (scoateţi sâmburii)
- 1 linguriţă zahăr tos
- 4 căni frunze grase de spanac
Mod de preparare:
Bateţi uşor carnea. Amestecaţi 2 linguri oţet, zeama de lime, cimbrul, sarea şi piperul. Păstraţi 2 linguri de amestec, turnaţi restul peste carne, într-o cutie cu capac sau o pungă cu fermoar.
Amestecaţi bine carnea cu marinada, închideţi recipientul şi lăsaţi în frigider 1 oră. Din când în când, mai răsuciţi carnea, să se acopere bine cu marinata.
Puneţi jumătăţile de piersici pe o tavă, cu partea tăiată în sus, stropiţi cu restul de oţet.
Scoateţi carnea din friger, lăsaţi-o 10-15 min, apoi frigeţi-o pe grătar. Puneţi şi piersicile la fript (să nu fie jarul foarte puternic), cu partea tăiată în jos, şi lăsaţi-le cca 4 minute.
Intoarceţi-le, presăraţi puţin zahar pe fiecare şi mai lăsaţi-le încă 2 minute.
Opăriţi spanacul cât să se înmoaie puţin frunzele. Stropiţi-l cu marinata pastrată şi amestecaţi uşor. Serviţi fripturile cu piersici, pe pat de spanac.
Pofta buna!