Cotlet cu sos de piper
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei, ulei de masline, cartofi, mazare, ciuperci, sos de piper.
- 8 felii cotlet de porc
- sare
- piper
- 100 g unt
- 175 ml vin dulce
- 2 linguri zahăr
- nucşoară
- o linguriţă făină
- 100g nucă măcinată
- cimbru uscat şi măcinat
- ulei de floarea-soarelui
- ulei de măsline
- 4-5 cartofi
- 400 g mazăre
- 400 g ciuperci
Mod de preparare:
Se condimentează bucăţile de cotlet cu sare, piper şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline si se lasă la rece. Mazărea se pune să fiarbă. Cartofii se curăţă, se spală si se prăjesc.
Ciupercile se curăţă, se spală si se înăbuşă în ulei.
Se topeşte untul, se adaugă piperul pisat şi boabe, făina cernută, nucşoara, nuca măcinată, zahărul şi vinul. Se fierb în clocot câteva minute.
Separat, se încinge grătarul şi se rumenesc bucăţile de carne. Se servesc cu sosul şi cu cele trei garnituri.
Cotlet cu sos de piper
Pofta buna!