Cotlet cu spanac
PrinteazaCotlet cu spanac din: cotlet de porc, spanac, cartofi, morcovi, faina, oua, lapte unt, sare, piper, nucsoara, maghiran, pasta de rosii, ceapa, sos brun, supa.
- 1,2 kg cotlet de porc
- 1,5 kg spanac
- 300 g cartofi
- 350 g morcovi
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- 1 pahar lapte
- 150 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
- maghiran
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 ceapă
- 2 linguri cu sos brun
- supă
Mod de preparare:
Frigeţi cotletul înăbuşit într-o tavă adâncă, puneţi 50 g unt, sare, ceapă tocată. Lăsaţi tava în cuptor potrivit de fierbinte 50 de minute.
Scoateţi carnea, când este gata, pe un platou cald şi pregătiţi sosul din o jumătate de lingură de făină, bulion, supă, sos brun, maghiran, piper.
Combinaţi spanacul care a fost fiert (opărit) cu sos alb (unt, făină, lapte), 2 ouă crude, sare, nucşoară şi ţinut la cuptor, pe baie de aburi, 30 de minute.
Răsturnaţi spanacul pe un platou cald, deasupra decoraţi-l cu cotletele rumenite, morcovii sote şi chifteluţele din cartofi.
Pofta buna!