Cotlet de berbecut cu rozmarin şi vin
PrinteazaCotlet de berbecut cu rozmarin şi vin: cotlet de berbecut, rozmarin, sare, piper, vin alb, cartofi, marar, conopida, morcov, patrunjel, ulei, ulei de masline, zeama de lamaie.
- 2 kg cotlet de berbecuţ
- 1 linguriţă rozmarin nemăcinat
- sare
- piper
- 200 ml vin alb
- 1 kg cartofi
- 2 legături mărar
- conopidă
- morcovi
- 2 legături de pătrunjel
- ulei pentru prăjit
- puţin ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Porţionezi cotletul, apoi îl condimentezi şi îl pui la rumenit rapid pe ambele părţi, într-o tigaie. Adaugi vinul şi îl laşi să dea un clocot. Cartofii în coajă îi speli şi îi pui la fiert în aburi. Laşi să fiarbă pe trei sferturi (aceştia trebuie să fie tari), apoi îi laşi la răcit, îi decojeşti şi îi treci prin răzătoarea mare, după care îi amesteci uşor cu mărar tocat, sare şi piper.
Formezi mici rondele pe care le prăjeşti pe ambele părţi în puţin ulei. Fierbi legumele în abur şi apoi le adaugi puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Pătrunjelul îl prăjeşti rapid în ulei încins. Pe farfurie aranjezi legumele, apoi în centru pui rondeaua de cartofi, aşezi cotletele şi torni sos deasupra. Aranjezi pătrunjelul prăjit deasupra cotletelor.
Cotlet de berbecut cu rozmarin şi vin
Pofta buna!
Foarte bune cotletele astea