Cotlet de căprioară in sos de coacăze roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci.
- 800 g cotlet dezosat de căprioară
- condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 gălbenuş
pentru sos:
- 50 g dulceaţă de coacăze
- 1 1 de supă concentrată de legume
- 40 g unt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină
- resturi şi oase de la cotlet
pentru decor:
- ciuperci (hribi)
Mod de preparare:
Prepară mai întâi sosul, punând resturile rămase de la fasonarea cotletului într-o tavă sau cratiţă. Pune 2 linguri de ulei şi prăjeşte-le. Adaugă legumele tăiate bucăţi, toarnă supa de legume şi fierbe totul circa 1 oră.
Intre timp, tăvăleşte cotletul prin ierburile aromatice tocate, leagă-1 cu aţă de bucătărie şi pune-1 într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Prăjeşte-1 uşor, la foc mic, circa 5 minute, întorcându-1 pe toate părţile, apoi scoate-1 pe un platou.
Inlătură aţa de bucătărie. întinde pe o tavă hârtie de copt, aşază în centrul ei carnea prăjită, împătureşte hârtia şi lipeşte-i marginile cu gălbenuş de ou bătut. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180° C.
Când sosul de legume a scăzut la 1/4 din cantitatea iniţială, pasează totul prin sită sau cu un blender. Adaugă untul şi dulceaţa de coacăze. Când este gata, scoate carnea din cuptor şi îndepărtează hârtia; pune-o pe un fund de lemn şi taie-o felii groase.
Pune feliile de carne în sos şi decorează, după gust, cu ciuperci (hribi) de pădure şi o crenguţă de ienupăr. Serveşte cu mămăligă.
Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii
Poftă bună!