Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi
PrinteazaCotlet la grătar cu mujdei de usturoi
Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şniţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână mare sau două mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare măruntă până se formează o pastă omogenă.
Apoi torni ulei în fir, ca la maioneză, până ce pasta de usturoi îşi dublează volumul. Când este gata potriveşti de gust cu un pic de piper, condiment tip Vegeta, boia dulce şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Pui apă rece şi mujdeiul este gata.
Incingi grătarul, îl ungi cu o bucată de slănină şi frigi carnea. După ce iei feliile de carne fripte, torni peste fiecare mujdei, atunci cât sunt calde şi le acoperi câteva minute ca să-şi ia gustul. Poţi să faci şi piure de cartofi drept garnitură.
Poftă bună!