Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan.

Ingrediente:Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

  • 4 cotlete dezosate de iepure de casă
  • 1 roşie
  • 4 frunze de salvie
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru cartofi:

  • 3 cartofi potriviţi
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune cartofii (cu coajă) la fiert în apă rece cu un praf de sare. Scurge-i, curăţă-i de coajă şi zdrobeşte-i. Taie cotletele, apoi despică bucăţile de carne pentru obţinerea unei suprafeţe mai mari. Bate carnea uşor cu un ciocan de şniţele, apoi pune sare şi piper, după gust, doar pe suprafaţa interioară.

Toacă ierburile aromatice şi presară-le peste carne (păstrează puţin pentru mai târziu), apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe. Rulează feliile de carne şi leagă-le cu aţă de bucătărie.

Pune uleiul la încins într-o tigaie, adaugă usturoiul necurăţat şi puţin zdrobit, pune rulourile şi prăjeşte-le 2 minute, întorcându-le pe toate părţile. Stinge cu vinul alb şi presară ierburile păstrate. Lasă puţin să fiarbă, până când vinul se evaporă, apoi pune un capac şi continuă prăjirea, agitând tigaia de multe ori, ca să nu se lipească rulourile.

Incorporează în cartofii zdrobiţi oul, parmezanul, sare şi piper, după gust. Pune compoziţia într-un poş la care ai ataşat vârful cu striaţii şi formează grămăjoare de compozi­ţie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Dă tava la cuptor 5 minute, la 200° C. Scoate aţa de bucătărie de pe rulouri şi serveşte-le alături de gogoşelele de cartofi.

Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cotlet de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.