Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan.
- 4 cotlete dezosate de iepure de casă
- 1 roşie
- 4 frunze de salvie
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru cartofi:
- 3 cartofi potriviţi
- 1 ou
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune cartofii (cu coajă) la fiert în apă rece cu un praf de sare. Scurge-i, curăţă-i de coajă şi zdrobeşte-i. Taie cotletele, apoi despică bucăţile de carne pentru obţinerea unei suprafeţe mai mari. Bate carnea uşor cu un ciocan de şniţele, apoi pune sare şi piper, după gust, doar pe suprafaţa interioară.
Toacă ierburile aromatice şi presară-le peste carne (păstrează puţin pentru mai târziu), apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe. Rulează feliile de carne şi leagă-le cu aţă de bucătărie.
Pune uleiul la încins într-o tigaie, adaugă usturoiul necurăţat şi puţin zdrobit, pune rulourile şi prăjeşte-le 2 minute, întorcându-le pe toate părţile. Stinge cu vinul alb şi presară ierburile păstrate. Lasă puţin să fiarbă, până când vinul se evaporă, apoi pune un capac şi continuă prăjirea, agitând tigaia de multe ori, ca să nu se lipească rulourile.
Incorporează în cartofii zdrobiţi oul, parmezanul, sare şi piper, după gust. Pune compoziţia într-un poş la care ai ataşat vârful cu striaţii şi formează grămăjoare de compoziţie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptor 5 minute, la 200° C. Scoate aţa de bucătărie de pe rulouri şi serveşte-le alături de gogoşelele de cartofi.
Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cotlet de iepure