Cotlet de miel cu legume şi sos pesto
PrinteazaCotlet de miel cu legume şi sos pesto: cotlet de miel, morcovi, mazare, unt, zahar, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor, usturoi, piper, lime, busuioc verde, seminte de pin, parmezan.
- 800 g cotlet de,miel
- 4-5 morcovi potrivit de groşi
- 300 g boabe de mazăre proaspătă
- 40 g unt
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Ingrediente marinadă (baiţ):
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă cimbrişor
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- piper proaspăt măcinat
- coajă de lime rasă
Ingrediente sosul de pesto:
- 100 g busuioc verde
- 1 linguriţă seminţe de pin
- 2 căţei de usturoi
- 75 g parmezan ras
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Amesteci uleiul de măsline cu cimbrişor, usturoi zdrobit, piper proaspăt măcinat şi coajă rasă de lime. Cu marinada obţinută ungi cotletele de miel, le aşezi într-un castron, le acoperi şi le laşi la frigider circa 1 oră să se frăgezească şi să se aromatizeze.
Intre timp, pregăteşti legumele pentru garnitură. Cureţi morcovii, îi tai pe lungime, dacă sunt prea groşi şi îi opăreşti timp de 1 minut în apă cu putină sare, apoi îi strecori şi îi laşi deoparte.
Boabele de mazăre le sotezi în puţin unt şi puţin zahăr, până devin moi, apoi le păstrezi calde până va fi gata friptura.
Pentru sosul pesto, mixezi frunzele de busuioc, adaugi seminţele de pin (prăjite separat, fără ulei, într-o tigaie neaderentă), parmezanul ras, usturoiul şi mixezi din nou până se transformă totul într-o pastă fină.
Adaugi câte puţin ulei de măsline până ajungi la consistenţa şi gustul dorit.
Incingi grătarul, îl ungi cu puţin ulei şi aşezi cotletele scoase din bait. Alături aşezi morcovii. Rumeneşti cotletele câte 2-3 minute pe fiecare parte, iar morcovii îi laşi pe grătar doar până se rumenesc deasupra.
Serveşti cotletele fierbinţi, garnisite cu soteul de mazăre, morcovii gratinafi şi asezonezi totul cu pesto aromat.
Cotlet de miel cu legume şi sos pesto
Pofta buna!