Cotlet de miel la cuptor cu zucchini
PrinteazaCotlet de miel la cuptor cu zucchini din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, zucchini, maghiran, ulei, pesmet.
- 12 cotlete de miel s cca 75 g
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 4 roşii
- 2 zucchini mici
- 1-2 linguri de maghiran tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de pesmet
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 °C. Cotletele de miel se aşează într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.
Carnea se sărează şi se piperează, apoi se freacă cu usturoiul curăţat şi zdrobit în prealabil.
Se curăţă ceapa şi se taieîn jumătate. Roşiile şi zucchini se spală, se îndepărtează cotoarele şi se taie felii.
Legumele se aşează în straturi peste cotlete, se sărează şi se piperează, apoi se presară pe deasupra maghiran. Se stropeşte totul cu ulei şi se acoperă cu pesmet.
Se păstrează la cuptor aproximativ 20 de minute.
Cotlet de miel la cuptor cu zucchini
Pofta buna!
Ce bien arata cotletele de miel