Cotlet de miel marinat mediteranean
PrinteazaCotlet de miel marinat mediteranean din: cotlete de miel, rozmarin, otet, ulei, sare, piper, usturoi.
- 4 cotlete de miel (a câte aproximativ 180 g)
- 2 fire proaspete de rozmarin (sau 2 linguriţe rozmarin uscat)
- 2 linguriţe oţet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Speli şi zvânţi rozmarinul proaspăt, apoi toci frunzele mărunt şi le amesteci bine cu oţetul balsamic şi uleiul de măsline. Cureţi şi cei doi căţei de usturoi, îi pisezi şi îi adaugi peste marinată. îndepărtezi marginea grasă de la carne, apoi speli carnea şi o ştergi.
Dai carnea pe ambele părţi cu sare şi piper, apoi pui feliile, unele lângă altele, pe un platou. Ungi carnea cu marinata preparată, o acoperi şi o dai la frigider pentru o oră, timp în care o întorci o singură dată.
Presezi uşor feliile de carne cu un şervet absorbant, apoi le prăjeşti într-o tigaie pe fiecare parte. Serveşti cotletele cu o garnitură preparată din orez, ardei şi dovlecei.
Pofta buna!