Cotlet de miel marinat mediteranean

Printeaza

Cotlet de miel marinat mediteranean din: cotlete de miel, rozmarin, otet, ulei, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Cotlet de miel marinat mediteranean

  • 4 cotlete de miel (a câte aproximativ 180 g)
  • 2 fire proaspete de rozmarin (sau 2 linguriţe rozmarin uscat)
  • 2 linguriţe oţet balsamic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli şi zvânţi rozmarinul proaspăt, apoi toci frunze­le mărunt şi le amesteci bine cu oţetul balsamic şi uleiul de măsline. Cureţi şi cei doi căţei de usturoi, îi pisezi şi îi adaugi peste marinată. îndepărtezi margi­nea grasă de la carne, apoi speli carnea şi o ştergi.

Dai carnea pe ambele părţi cu sare şi piper, apoi pui feliile, unele lângă altele, pe un platou. Ungi carnea cu marinata preparată, o acoperi şi o dai la frigider pentru o oră, timp în care o întorci o singură dată.

Presezi uşor feliile de carne cu un şervet absorbant, apoi le prăjeşti într-o tigaie pe fiecare parte. Serveşti cotletele cu o garnitură preparată din orez, ardei şi dovlecei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.