Cotlet de porc cu compot de piersici
PrinteazaCotlet de porc cu compot de piersici din: orez, cotlete, ulei, miere, lamaie, coriandru, compot, ceapa.
- 200 g orez cu bobul lung
- 1 l supă de pui
- 8 cotlete de porc cu os
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri de miere
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri cu coriandru proaspăt, mărunţit
- 2 compoturi de piersici (400 g)
- 1 ceapă roşie, tăiată în felii fine
- 25 ml ulei de măsline extra-virgin
- 1 ceapă verde, tăiată mărunt
- coriandru sau mărar, pentru decor
Mod de preparare:
Fierbe orezul în supa de pui, conform instrucţiunilor de pe pachet. Scorge-l şi păstrează-l cald.
Intre timp, prepară o marinată din uleiul de măsline, miere, sucul de lămâie şi 1 lingură de coriandru mărunţit. Lasă carnea la marinat timp de 15 minute, apoi asezoneaz-o şi coace-o pe grătarul încins timp de 7-8 minute pe fiecare parte.
Intr-un bol amestecă piersicile, ceapa roşie şi 1 lingură de coriandru, apoi adaugă uleiul de măsline extra-virgin şi asezonează cu sare şi piper. Amestecă ceapa verde cu orezul şi aşază pe un platou. Deasupra pune cotletele de porc şi salsa de piersici.
Decorează cu coriandru.
Pofta buna!