Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
PrinteazaCotlet de porc cu garnitură de varză roşie
- 800 g cotlet de porc
- 1 kg varză roşie
- 1 cârnat de casă
- 1 ceapă roşie
- 100 ml ulei
- 1 lingură oţet
- 1 linguriţă chimen
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul, apoi aşezi carnea într-o cratiţă sau un vas rezistent la cuptor, torni o ceaşcă de apă, jumătate din cantitatea de ulei, presari sare şi piper după gust şi dai totul la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
In acest timp, pregăteşti varza roşie. Tai mărunt varza, cureţi şi toci ceapa, apoi le căleşti în uleiul rămas. Adaugi sare după gust, chimionul, zahărul, oţetul şi o ceaşcă de apă, acoperi cratiţa cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit, pe foc mic.
Când cotletul este gata, îl tai felii şi-l aduci la masă cu garnitură de varză roşie
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
Poftă bună!