Cotlet de porc cu legume si cascaval

Printeaza

Cotlet de porc cu legume si cascaval din: cartofi, morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină, ulei, unt, susan, muştar, miere, ulei, cotlete de porc cu os, caşcaval, verdeata.

Cotlet_de_porc_cu_legume_si_cascaval

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 300 g rădăcină de ţelină
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri unt topit

Pentru sos:

  • 3 linguri susan
  • 2 linguri muştar
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei

Pentru cotlete:

  • 4 cotlete de porc cu os ( 180 g)
  • 4 linguri caşcaval ras
  • verdeaţă proaspătă

Mod de preparare:

Se prepară legumele: se fierb cartofii decojiţi, mor­covii, pătrunjelul şi ţelina cca 6 min. In apă cu sare. Se lasă să se scurgă, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie beţişoare.

Se încing într-o tigaie untul şi uleiul, se amestecă şi se prăjesc legumele. Se sărează şi se coc 30 min. In cuptorul încins la 180 °C, într-o tavă cu capac. Apoi se îndepărtează capacul şi se mai coc legumele 15-20 min. până se înmoaie.

Se prepară sosul: se prăjeşte susanul fără adaos de grăsime şi se lasă să se răcească. Apoi se amestecă împreună cu muştarul, mie­rea şi uleiul.

Se prepară cotletele: se sărează, se piperează şi se tăvălesc prin făină; se pră­jesc în ulei mai întâi la foc iute, apoi la foc mijlociu cca 8-10 min.

Se topeşte caşcavalul şi se toarnă peste cotlete; se înfăşoară în folie de alumi­niu şi se lasă să se odih­nească 5 min. Se servesc presărate cu verdeaţă, acompaniate de legume şi de sosul de muştar.

Cotlet de porc cu legume si cascaval

Cotlet_de_porc_cu_legume_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.