Cotlet de porc cu legume si cascaval
PrinteazaCotlet de porc cu legume si cascaval din: cartofi, morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină, ulei, unt, susan, muştar, miere, ulei, cotlete de porc cu os, caşcaval, verdeata.
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 300 g rădăcină de ţelină
- 3 linguri ulei
- 3 linguri unt topit
Pentru sos:
- 3 linguri susan
- 2 linguri muştar
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
Pentru cotlete:
- 4 cotlete de porc cu os ( 180 g)
- 4 linguri caşcaval ras
- verdeaţă proaspătă
Mod de preparare:
Se prepară legumele: se fierb cartofii decojiţi, morcovii, pătrunjelul şi ţelina cca 6 min. In apă cu sare. Se lasă să se scurgă, se tamponează cu prosoape de hârtie şi se taie beţişoare.
Se încing într-o tigaie untul şi uleiul, se amestecă şi se prăjesc legumele. Se sărează şi se coc 30 min. In cuptorul încins la 180 °C, într-o tavă cu capac. Apoi se îndepărtează capacul şi se mai coc legumele 15-20 min. până se înmoaie.
Se prepară sosul: se prăjeşte susanul fără adaos de grăsime şi se lasă să se răcească. Apoi se amestecă împreună cu muştarul, mierea şi uleiul.
Se prepară cotletele: se sărează, se piperează şi se tăvălesc prin făină; se prăjesc în ulei mai întâi la foc iute, apoi la foc mijlociu cca 8-10 min.
Se topeşte caşcavalul şi se toarnă peste cotlete; se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 5 min. Se servesc presărate cu verdeaţă, acompaniate de legume şi de sosul de muştar.
Cotlet de porc cu legume si cascaval
Pofta buna!