Cotlet de porc cu piure de cartofi
PrinteazaCotlet de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, para, ceapa, cartofi, unt, ulei, vin, sare, piper, boia.
- 6 felii cotlet de porc cu os
- 1 pară
- 1 ceapă roşie
- 6 cartofi medii
- 50 g unt
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml lapte
- 100 ml vin roşu
- 200 ml apă
- 1 lingură miere
- sare
- piper
- boia
- foi de dafin
- cimbru
- fulgi de chili
- salată verde
- roşii cherry
Mod de preparare:
Amesteci sare, piper, boia, fulgi de chili şi cimbru, după gust, cu mierea şi uleiul de măsline. Condimentezi cotletele pe ambele părţi şi le ţii la frigider aproximativ 40 de minute.
Le aşezi într-o tavă, torni peste ele vinul şi apa, adaugi foi de dafin, după gust şi dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, 1 oră şi 40 de minute sau până când se rumeneşte şi intră cu uşurinţă furculiţa în came Dacă scade apa, mai poţi turna puţină fierbinte.
Pentru piure, fierbi cartofii cu puţină sare, apoi îi scurgi şi îi freci cu untul, laptele şi cu sare, după gust. Serveşti cotietele cu piureul de cartofi şi salată verde cu roşii cherry.
Pofta buna!