Cotlet de porc cu sos de ghimbir
PrinteazaCotlet de porc cu sos de ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon.
- 1 bucata cotlet de porc fara os
- 1 ceapa feliata
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- 1 lingura de ulei
- 3 frunze de dafin
- ¼ cana de apa fierbinte
- ¼ ceasca sos de soia
- 1/4 ceasca de miere
- 2 linguri de otet de orez
- 1 lingurita ghimbir
- ½ lingurița cuisoare
- 3 linguri de amidon
Mod de preparare:
Se taie cotletul in 2 bucati si se prajeste intr-o tigaie mare in ulei. Intr-un castron mic combinati apa fierbinte si miere . Apoi adaugati sos de soia , ghimbir , sare , piper , oțet si cuisoare .
Se taie ceapa si se pune in partea de jos a cratitei. Adaugati friptura, frunzele de dafin si se toarna amestecul de miere pe partea de sus a fripturii . Gatiti timp de 5 ore la foc mic.
Scoateti friptura si ceapa din cratita. Sucul ramas de la carne se adauga intr-o tigaie , se dizolva amidonul in apa rece ,apoi adaugati in tigaie si amestecati bine.
Se fierbe pana se ingroasa.
Pofta buna!