Cotlet de porc cu sos de smantana
PrinteazaCotlet de porc cu sos de smantana din: cotlet de porc, ulei, ceapa, smantana, vin, lamaie, sare, piper.
- 4 felii cotlet de porc, fără os
- 5 linguri ulei
- 1 ceapă
- 200 g smântână, pentru gătit
- 200 ml vin alb
- 50 ml apă
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
- 1 praf de boia
- 1 crenguţă cimbru
Mod de preparare:
Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper si le ţii la frigider peste noapte. Dai ceapa prin răzătoarea mică şi o căleşti în 2 linguri de ulei până devine sticloasă. Presari boiaua şi stingi cu vin şi apă.
Laşi să fiarbă câteva minute până se înmoaie ceapa şi adaugi smântână. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de cimbru şi torni zeamă de lămâie.
Mai tii pe foc 1-2 minute.
Separat, prăjeşti cotletele de porc în uleiul rămas, până când se rumenesc, iar carnea se înmoaie. Serveşti cotletele alături de sos.
Pofta buna!