Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă cu o istorie impresionantă și o bogăție de beneficii pentru sănătate, cunoscută și apreciată de secole în multe culturi pentru proprietățile sale medicinale. Această plantă perenă, caracterizată prin tulpina sa unică, segmentată și frunzele asemănătoare unor ace, a fost folosită în […]
Cotlet de porc cu sos de smantana
PrinteazaCotlet de porc cu sos de smantana din: cotlet de porc, ulei, ceapa, smantana, vin, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 felii cotlet de porc, fără os
- 5 linguri ulei
- 1 ceapă
- 200 g smântână, pentru gătit
- 200 ml vin alb
- 50 ml apă
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
- 1 praf de boia
- 1 crenguţă cimbru
Mod de preparare:
Cotlet de porc cu sos de smantana: Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper si le ţii la frigider peste noapte. Dai ceapa prin răzătoarea mică şi o căleşti în 2 linguri de ulei până devine sticloasă. Presari boiaua şi stingi cu vin şi apă.
Laşi să fiarbă câteva minute până se înmoaie ceapa şi adaugi smântână. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de cimbru şi torni zeamă de lămâie.
Mai tii pe foc 1-2 minute.
Separat, prăjeşti cotletele de porc în uleiul rămas, până când se rumenesc, iar carnea se înmoaie. Serveşti cotletele alături de sos.
Pofta buna!
Balsam Natural pentru Păr cu Coada Calului și Oțet de Mere
din: coada calului, apa, otet de mere. Descoperă secretul unui păr strălucitor și sănătos cu acest balsam natural de păr cu coada calului și oțet de mere. Coada calului, recunoscută pentru proprietățile sale de întărire a firului de păr, îmbinată armonios cu oțetul de […]