Cotlet de porc in aspic cu castraveciori
PrinteazaCotlet de porc in aspic
- cotlete
- sare
- aspic
- castraveciori
- gogoşari
Mod de preparare:
Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a răcit, se taie în felii şi se aranjează pe un platou, peste un postament de aspic tocat în bucăţi mai mari.
Se ornează fiecare cotlet cu cîte o felie subţire de castravecior, în mijlocul căruia se pune cîte un cerculeţ de gogoşar roşu (atît felia rotundă de castravecior cît şi cerculeţul de gogoşar se înmoaie mai întîi în aspic pentru a se putea lipi).
Se lasă să se răcească, apoi se glasează cu aspic, iar fiecare capăt al osului de la cotlet se îmbracă cu papiote de hîrtie. Pe marginea cotletelor se modelează cu aspic tocat, iar de jur împrejur, pe marginea platoului, cu castraveciori acri (tăiaţi în evantai).
Pofta buna!