Cotlet de porc in aspic cu castraveciori

Printeaza

Cotlet de porc in aspic

Ingrediente:Cotlet de porc in aspic cu castraveciori

  • cotlete
  • sare
  • aspic
  • castraveciori
  • gogoşari

 

Mod de preparare:

Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a ră­cit, se taie în felii şi se aranjează pe un platou, peste un pos­tament de aspic tocat în bucăţi mai mari.

Se ornează fiecare cotlet cu cîte o felie subţire de cas­travecior, în mijlocul căruia se pune cîte un cerculeţ de gogoşar roşu (atît felia rotundă de castravecior cît şi cerculeţul de gogoşar se înmoaie mai întîi în aspic pentru a se putea lipi).

Se lasă să se răcească, apoi se glasează cu aspic, iar fiecare capăt al osului de la cotlet se îmbracă cu papiote de hîrtie. Pe marginea cotletelor se modelează cu aspic tocat, iar de jur împrejur, pe marginea platoului, cu castraveciori acri (tăiaţi în evantai).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.