Cotlet de porc in coniac
PrinteazaCotlet de porc in coniac din: cotlet de porc, sare, piper, unt, usturoi, mustar, coniac, ulei, smantana.
- 150 g carne (cotlet)
- 1 lingură piper pisat
- 2 linguri ulei de măsline
- 28 g unt
- 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat
- 1 linguriţă muştar de Dijon
- 3 linguri de coniac
- 2 linguriţe piper verde în saramură, scurs
- 120 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Infăşuraţi bucăţile de carne în folie de plastic şi bateţi-le până când ajung la grosimea de 1 cm. Puneţi-le deoparte. Pe o farfurie mică, amestecaţi piperul pisat cu uleiul de măsline şi ungeţi carnea pe ambele părţi.
Incingeţi o tigaie la foc iute timp de 30 de secunde, puneţi în ea carnea şi frigeţi 3-4 minute, pe fiecare parte, alternativ, până când consideraţi că e suficient de făcută.
Scoateţi carnea din tigaie, păstrând zeama rezultată, şi menţineţi-o caldă. In aceeaşi tigaie, topiţi untul şi căliţi usturoiul timp de 2 minute, până se înmoaie. Adăugaţi muştarul şi coniacul.
Daţi în clocot, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic 2 minute. Adăugaţi piperul verde şi smântână şi daţi focul mic, fără să fiarbă.
Asezonaţi cu sare, turnaţi sosul peste carne şi serviţi-o la masă.
Pofta buna!