Cotlet de porc in crusta de ierburi
PrinteazaCotlet de porc in crusta de ierburi din: ierburi, muschi de porc, ulei, vin, albus.
- ierburi
- muschi de porc
- apa
- ulei
- albusuri
- vin
Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape.
Se iau cinci albuşuri, se bat foarte bine, apoi se pun ierburile uscate, se amestecă. Mai întâi se unge muşchiul cu puţin ulei ca să facă priză, şi după aceea cu acea compoziţie de albuş.
Se lasă 10-15 minute la cuptor, până când se întăreşte. Se serveşte cu murături, ceva acru. Garnitura este la alegerea fiecăruia. De regulă, cartofi prăjiţi, natur sau piure, dar şi orez sau legume sotate.
Poftă bună!