Cotlet de porc la gratar cu sos de soia
PrinteazaCotlet de porc la gratar cu sos de soia din: ketchup, mustar, miere, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare, piper, cotlete de porc.
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingură de muştar Dijon
- 2 linguriţe de miere
- 1 linguriţă de ulei de măsline
- 1 linguriţă de sos de soia cu conţinut redus în sodiu
- 1/2 linguriţă de oţet balsamic
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de piper negru, proaspăt măcinat
- 4 cotlete de porc, cu grosimea de 2 cm
Mod de preparare:
Combina într-un bol toate ingredientele, cu excepţia cărnii, şi amestecă folosind o furculiţă pentru a prepara sosul.
Incalzeste, la foc mare, o tigaie antiaderentă. Unge-o cu puţin ulei şi frige cotletele circa 2 minute pe fiecare parte. Redu intensitatea focului.
Toarna câte o jumătate din sosul rezultat peste carnea de porc, pe ambele părţi. Continua prăjirea circa 3 minute, întorcând cotletele doar o dată.
Pofta buna!