Cotlet de somon cu vinegretă de roşii
PrinteazaO reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie, rosii si otet de mere.
- 4 cotlete de somon proaspăt (150 g fiecare)
- 400 g frunze mari de spanac
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru ciuperci:
- 20 g pătrunjel
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 500 g ciuperci champignon
- 1 lămâie
- sare şi piper
pentru vinegretă:
- 4 roşii
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri oţet de mere
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi taie-le lamele subţiri. încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte-le. Toarnă zeama de lămâie, pune sare şi piper, după gust.
Fierbe-le 10 minute şi pune pătrunjelul tocat, apoi ţine-le la cald.Pune la fiert 1 litru de apă cu sare şi opăreşte spanacul 2 minute. Scurge-l şi răceşte-l în apă rece.
Curăţă somonul de piele şi pune-i sare şi piper, după gust. Imbracă-1 în frunze de spanac.
Aşază somonul într-o tavă unsă cu ulei, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi coace-l 5 minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Crestează roşiile la bază în formă de X şi opăreşte-le în apă clocotită. Curăţă-le de coajă, scoate-le seminţele şi taie-le cubuleţe.
Incălzeşte într-o tigaie oţetul de mere, având grijă să nu clocotească, adaugă uleiul şi roşiile, apoi fierbe-le 2-3 minute.
Aşază pe farfurii câteva linguri de ciuperci, pune deasupra câte o bucată de somon învelită în frunze de spanac, toarnă peste ele 1 lingură de vinegretă cu roşii şi serveşte imediat.
Cotlet de somon cu vinegretă de roşii
Pofta buna!