Cotlet de vitel in sos de lamaie
PrinteazaCotlet de vitel in sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper.
- 4 cotlete de viţel
- 600 g de morcovi
- 2 tulpini de ţelină
- 2 cepe mici
- o lămâie
- 40 g unt
- 100 ml apă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Daţi prin răzătoarea mare morcovii şi tăiaţi tulpinile de ţelină în batoane subţiri. Tocaţi ceapa şi puneţi-o la călit în 20 g de unt, apoi adăugaţi morcovul şi ţelină. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi-o la foc mic 10 minute.
Prăjiţi cotletele de viţel în restul de unt, după cum preferaţi (mai în sânge sau mai bine făcute), presăraţi sare şi piper. Luaţi carnea din tigaie şi păstraţi-o la cald.
Puneţi în aceeaşi tigaie sucul de la o lămâie, 100 ml de apă, daţi focul tare şi, cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecaţi sucul de lămâie şi apa cu prăjeala rămasă de la carne.
Compoziţia stă pe foc în jur de un minut, până ce se formează sosul. Puneţi cotletele în farfurie, aşezaţi lângă ele legumele şi turnaţi deasupra sosul.
Pofta buna!