Cotlet deporc cu sos de coacaze roşii
PrinteazaCotlet deporc cu sos de coacaze roşii din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, sos worcester, coniac.
- un cotlet de porc fara os (aproximativ un kg)
- piper 5 arome
pentru sos:
- 300 g coacaze rosii
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri otet balsamic
- 2 lingui sos Worcester
- 50 ml coniac
Mod de preparare:
Se asezonează bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţă. Se frecă bine ca să pătrundă aromele în carne. Se îmbracă bucata de cotlet în folie de aluminiu şi se pune în tavă. Se completează cu apă cam până la jumătatea cotletului şi se dă la cuptor aproximativ 45 minute.
Cât stă cotletul în cuptor, se pregăteşte sosul. Se pun coacăzele roşii si zahărul brun într-un vas şi se dau în câteva clocote, până începe să se îngroaşe. Se trec într-o sită Si se strecoară bine, presând coacazele. Sosul obţinut se pune înapoi în vas, se adaugă oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester si piper, după gust.
Se lasă pe foc până capătă consistenta unui sos. Se scoate carnea din folie si se unge cu două linguri de sos pe toată suprafaţa. Se dă din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, după care se scoate si se acoperă cu folie de aluminiu câteva minute ca să se odihnească.
Se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se serveşte cu sosul de coacăze roşii.
Cotlet deporc cu sos de coacaze roşii
Pofta buna!