Cotlet dobrogean de porc
PrinteazaCotlet dobrogean de porc din: cotlet de porc, ulei, faina, lapte, unt, oua, bulion, pesmet, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g cotlet de porc
- 120 ml ulei
- 3 linguri făină
- 800 ml lapte dulce pasteurizat
- 50 g unt
- 2 ouă
- 3 linguri bulion
- 1 lingură pesmet
- 1 kg cartofi
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare Cotlet dobrogean de porc:
Tai carnea în felii pe care le baţi cu ciocanul pentru şniţele. Le presari cu sare şi piper şi le înăbuşi în ulei şi puţină apă.
Stingi cu apă caldă şi laşi să fiarbă la foc mediu, timp de 45 de minute.
Adaugi bulionul şi laşi să mai fiarbă 15 minute. Mixezi 3 linguri de unt moale cu făina, apoi adaugi treptat laptele şi amesteci până obţii un sos fluid, pe care îl fierbi 15 minute.
In timp ce fierbe carnea, speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă, timp de 20 de minute.
Decojeşti cartofii după ce s-au răcit şi îi tai felii, într-o tavă unsă cu untul rămas şi presărată cu pesmet, pui cartofii şi sosul amestecat cu ouăle şi îi coci timp de aproximativ 40 de minute.
Serveşti cotletul împreună cu o porţie de cartofi.
Pofta buna!